Nova aplikacija gReact

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije je pustilo u rad 31.01.2022.mobilnu aplikaciju gReact (Green React = ili u prevodu zeleno reagovanje) namanjenu građanima koji žive na teritoriji Republike Srbije, a putem koje možemo dostavljati informacije i zahteve za rešavanje ekoloških problema na lokalu. Da li je zaista za rešavanje ili samo za prikupljanje podataka sa terena, videćemo vremenom.

Najavljeno je da će se putem aplikacije moći pratiti status realizacije prijavljenog problema. Zbog činjenice da je fizičkim licima mnogo teže da prijava problema bude vidljiva, ovakva aplikacija bi mogla, ukoliko zaista zaživi, da bude od velike koristi. Nadamo se da neće doživeti sudbinu ,, Sistema 48” i postati još jedan neiskorišćeni alat za koji su utrošena velika sredstva.

Očekujemo i da će se nakon određenog perioda napraviti mapa najugroženijih područja, na osnovu prikupljenih podataka preko aplikacije i drugih puteva prijava. 

Na ovu temu svoj osvrt je dalo i Udruženje ,,Zeleni most” 01.02.2022. Kurir TV-u – na 14:34 minuta je prilog o pomenutoj temi:

https://www.kurir.rs/tv/emisije/centralni-dnevnik/35296/centralni-dnevnik-01-02-2022

Dodajte komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top